Amazon će investirati milijarde u svoje centre na Novom Zelandu

Amazon Web Services izgradit će nove ‘data-centre’ koji će u idućih 15 godina rezultirati otvaranjem 1.000 novih radnih mjesta.

Najava je poticaj za digitalni sektor Novog Zelanda i iskazuje povjerenje u oporavak ekonomije, navele su vlasti (EPA)

Amazon planira investirati 7,5 milijardi novozelandskih dolara (5,3 milijarde američkih dolara) u izgradnju novih podatkovnih centara na Novom Zelandu, javlja dpa.

Amazon Web Services (AWS) izgradit će nove podatkovne centre koji će u idućih 15 godina rezultirati otvaranjem 1.000 novih radnih mjesta, najavili su iz američkog diva.

“AWS podržava tisuće organizacija diljem Novog Zelanda u nastojanjima da kreiraju inovacije, uspiju i rastu na globalnoj razini”, rekao je glasnogovornik kompanije Prasad Kalyanaraman.

“Uzbuđeni smo što ćemo na lokalnoj razini izgraditi novu infrastrukturu svjetske klase, poučavati Novozelanđane traženim digitalnim vještinama i nastaviti pomagati lokalnim organizacijama u kreiranju aplikacija koje ubrzavaju digitalnu transformaciju i potiču gospodarski rast”, dodao je.

Do sada kupovali preko Australije

Projekt bi korisnicima trebao omogućiti da upravljaju svojim aplikacijama i pružaju usluge krajnjim korisnicima preko podatkovnih centara lociranih na Novom Zelandu. Time će se stvoriti uvjeti za ispunjavanje zahtjeva onih klijenata koji žele da njihovi podaci ostanu na Novom Zelandu, rekao je Kalyanaraman.

Najava je poticaj za digitalni sektor Novog Zelanda i iskazuje povjerenje u oporavak novozelandskog gospodarstva, naveo je u priopćenju ministar za digitalno gospodarstvo i komunikacije David Clark.

“Možda smo mala otočna država, jako udaljena od tradicionalnih tržišta, ali digitalni svijet bez granica kontinuirano nam otvara nove inovativne gospodarske mogućnosti. Ovo je korak naprijed za digitalnu zrelost Novog Zelanda jer se svi pojačano prilagođavamo svijetu koji se ubrzano digitalizira”, zaključio je ministar.

AWS ima mali ured na Novom Zelandu od 2014. godine, odvojen od Amazonove internet trgovine koja je Novozelanđanima dostupna samo preko Australije, napominje agencija dpa.

Izvor: Agencije