Njemački poljoprivrednici okrenuti i dodatnim izvorima prihoda

Osim proizvodnje energije iz obnovljivih izvora, poljoprivrednici u Njemačkoj bave se i preradom drveta, prodajom proizvoda, iznajmljivanjem soba turistima.

Svaki četvrti poljoprivrednik dodatno zarađuje radeći na drugim imanjima (EPA)

Gotovo polovica poljoprivrednih gospodarstava u Njemačkoj ima dodatni izvor prihoda, uključujući proizvodnju energije iz obnovljivih izvora, šumarstvo i iznajmljivanje soba, pokazali su podaci njemačkog zavoda za statistiku, na koje se poziva dpa.

Prema Destatisovom poljoprivrednom popisu za prošlu godinu, 47 posto od 130.800 poljoprivrednih gospodarstava dodatno zarađuje proizvodnjom energije iz obnovljivih izvora.

Bave se i šumarstvom, preradom drveta, prodajom, turizmom

Za njih 29 posto dodatni je izvor prihoda šumarstvo, a za 12 posto prerada drveta.

Svaki četvrti poljoprivrednik dodatno zarađuje radeći na drugim poljoprivrednim gospodarstvima.

Njih 18 posto izravno prodaje svoje proizvode potrošačima, a osam posto turistima nudi smještaj, pokazao je Destatisov popis.

Izvor: Agencije

Povezane

Neuobičajeno visoke temperature u Njemačkoj otežale su živote poljoprivrednika. Usjevi su ugroženi i manji su za 20 posto u odnosu na prošlu godinu.

Published On 01 Aug 2018

Američke savezne države u kojima je poljoprivreda jedna od najvažnijih industrijskih grana suočavaju se sa teškom situacijom, jer se nastavlja trgovinski rat sa Kinom. Udruženja poljoprivrednika tvrde da je to najveća kriza u proteklih nekoliko decenija, jer je došlo do pada cijena na tržištu, a pala je i potražnja iz Kine. Andy Gallacher izvještava iz […]

Published On 19 Aug 2019

U prvom oktobarskom izdanju Al Jazeera Svijeta izvještavamo iz Hong Konga gdje je primijetan sve veći pritisak na slobodu medija. Od sada će se priznavati samo oni novinari koji su registrirani u vladi. Iz Švedske donosimo priču o vezi satelita i poljoprivredne djelatnosti. Pogledajte i reportažu sa izložbe u Londonu, posvećene izbjegličkoj krizi. Svijet bilježi […]

Published On 02 Oct 2020
Više iz rubrike EKONOMIJA
POPULARNO