Rekordna prodaja Amazona: Za dva dana više od 11 milijardi dolara

Promet prvog dana Prime Daya bio je 5,6, a drugog 5,4 milijarde dolara, navedeno je u saopštenju.

Prošli ponedjeljak je najprometniji dan po digitalnoj prodaji u dosadašnjem toku godine (EPA)
Prošli ponedjeljak je najprometniji dan po digitalnoj prodaji u dosadašnjem toku godine (EPA)

Promet na malo u SAD-u tokom Amazonovog 48-satnog događaja Prime Day premašio je raniji rekord zabilježen za vrijeme prošlogodišnjeg Cyber ponedjeljka.

Ukupan promet u e-trgovini je u ponedjeljak i utorak iznosio više od 11 milijardi dolara, što je rast od 6,1 posto u odnosu na Prime Day održan u oktobru 2020., prema indeksu koji prati kompanija Adobe Analytics, a koji obuhvata više od hiljade milijardi online posjeta američkim maloprodajnim internetskim stranicama i preko 100 miliona artikala u 18 kategorija proizvoda, prenio je Tanjug, pozivajući se na CNBC.

Utorak drugi po vrijednosti

Promet na malo na mreži iznosio je u ponedjeljak, prvog dana Prime Daya, 5,6 milijardi dolara, a drugog dana 5,4 milijarde dolara, navodi se u saopštenju Adobea.

Prošli ponedjeljak je najprometniji dan po digitalnoj prodaji u dosadašnjem toku godine, a utorak je drugi po vrijednosti, dodali su iz Adobea.

Tokom prošlogodišnje sezone prazničnih kupovina, za vrijeme Cyber ponedjeljka, ostvaren je promet od oko 10,9 milijardi dolara, što je američki jednodnevni rekord u online potrošnji.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike EKONOMIJA
POPULARNO