Banka JPMorgan naložila vraćanje u urede u julu

Američka banka obavijestila je svoje zaposlene u SAD-u kako očekuju da se vrate na posao u prostorije banke, bar djelomično, najkasnije do jula.

Banka je navela da očekuje da se do početka jula svi zaposleni koji žive u SAD-u vrate na rad u urede prema redovnoj rotaciji, uvijek u okviru 50 posto popunjenosti (EPA)

Američka banka JPMorgan Chase obavijestila je svoje zaposlene u SAD-u da očekuju da se vrate na posao u prostorije banke, bar djelomično, najkasnije do jula.

“Pošto su Sjedinjene Američke Države premašile cilj od više od 200 miliona vakcina protiv COVID-19 i sve više gradova i država ukida restrikcije, otvorit ćemo naše američke urede za sve zaposlene u 17. maja, uz granicu popunjenosti od 50 posto”, navodi se u poruci upućenoj svim zaposlenim u zemlji, prenosi Beta.

Banka je navela da očekuje da se do početka jula svi zaposleni koji žive u SAD-u vrate na rad u urede prema redovnoj rotaciji, uvijek u okviru 50 posto popunjenosti.

Dodaje se da se zaposleni trebaju početi dogovarati o rasporedu rada sa svojim nadređenim.

‘Život poslije’ u poslovnim prostorijama

“Mislimo iskreno da je rad zajedno i lično važan za našu kulturu, naše klijente, naše aktivnosti i naše timove”, navodi se u dopisu koji je sastavio upravni odbor banke, u koji je AFP imao uvid.

Filijale banke u inostranstvu i dalje će nastaviti slijediti propise zemalja u kojima rade.

U vrijeme kada se program vakcinacije nastavlja u SAD-u brojne firme počinju zamišljati “život poslije” u poslovnim prostorijama.

Poput Microsofta, više velikih grupa su već predvidjele da primijene “hibridni” sistem koji će omogućiti zaposlenima da kombiniraju rad na daljinu i u poslovnim prostorijama.

Generalni direktor banke JPMorgan Chase Jamie Dimon, u godišnjem pismu akcionarima objavljenom 7. aprila, govorio je o mogućnosti da neki zaposleni rade puno radno vrijeme od kuće, ali kako je dodao, veliki broj zaposlenih radit će puno radno vrijeme iz ureda.

Izvor: Agencije