Bitcoin na novom rekordu, prešao 50.000 dolara

Od početka godine do sada, Bitcoin je ojačao 72 posto.

Snažnom usponu Bitcoina doprinio je i rast tražnje velikih investitora za njim (Reuters)
Snažnom usponu Bitcoina doprinio je i rast tražnje velikih investitora za njim (Reuters)

Bitcoin je danas skočio iznad 50.000 dolara, na novi rekord svih vremena, podstaknut između ostalog saopštenjem softverske kompanije MicroStrategy da će prikupiti 600 miliona dolara prodajom efektivnog novca, a prihod uložiti u kupovinu najstarije svjetske kriptovalute.

Kako prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters, Bitcoin je dostigao nov maksimum od 50.602 dolara, nakon što se prethodno trgovao u porastu za 3,3 posto na 49.537 dolara.

Od početka godine do sada, Bitcoin je ojačao za oko 72 posto, pri čemu je izraziti rast zabilježen nakon što je proizvođač električnih automobila Tesla saopštio da je u kupovinu ove virtualne valute uložio 1,5 milijardi dolara.

Prihvatanje za sredstvo plaćanja

Pored toga, snažnom usponu doprinio je i rast tražnje velikih investitora za Bitcoinom od kojih su mnogi nagovijestili da će ga početi prihvatati kao sredstvo plaćanja.

Kompanija za poslovni softver MicroStrategy je objavila danas da će prikupiti 600 miliona dolara prodajom konvertibilnih novčanica i iskoristiti prihod za kupovinu Bitcoina, čime dodatno pojačava svoja kontinuirana ulaganja u tu kriptovalutu.

Ova kompanija postala je jedan od najistaknutijih zagovornika Bitcoina, pri čemu je prošle godine neprestano gomilala količinu te valute kako joj je vrijednost rasla.

Izvor : Agencije

Povezane

Više iz rubrike EKONOMIJA
POPULARNO