Najavljeno uvođenje direktnog leta iz Sarajeva za SAD

Uvođenje direktne aviolinije značilo bi jačanje američkog turističkog tržišta, ali i povećanu mogućnost za lakši i masovniji dolazak turista u Bosnu i Hercegovinu iz tog dijela svijeta.

Aerodrom Sarajevo nastavlja intenzivno raditi na uvođenju novih aviokompanija i destinacija (Reuters)

Sarajevo bi uskoro moglo biti povezano aviolinijom sa Sjedinjenim Američkim Državama, najavljeno je nakon sastanka predstavnika Turističke zajednice Kantona Sarajevo, Međunarodnog aerodroma Sarajevo i Fudbalskog kluba Sarajevo, prenosi Fena.

To bi značilo jačanje američkog turističkog tržišta i povećanu mogućnost za lakši i masovniji dolazak turista u Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu iz tog dijela svijeta.

Prema statističkim podacima Turističke zajednice Kantona Sarajevo, na koje se poziva Fena, turisti iz SAD-a su među prvih deset po broju dolazaka i ostvarenih noćenja na sarajevskom području.

U planu uvođenje novih destinacija

Nakon odlične ljetne sezone, Aerodrom Sarajevo nastavlja intenzivno raditi na uvođenju novih aviokompanija i destinacija, kao i proširenja saradnje sa poslovnim partnerima u svim segmentima poslovanja, rečeno je tokom sastanka.

Značajnu pomoć u cilju razvijanja Sarajeva kao turističke destinacije ponudio je američki biznismen bh. porijekla Ismar Mirvić, koji je, kao predsjednik, i na čelu Fudbalskog kluba Sarajevo.

Najavljeno je da će se u narednom periodu intenzivirati zajedničke aktivnosti na ovom, kao i nekim drugim projektima kako bi turiste i korisnike usluga sarajevskog Aerodroma “ponovo mogli obradovati sa lijepim vijestima”.

Izvor: Agencije