Savjete o prodaji Teslinih dionica Musk traži na Twitteru

Elon Musk posjeduje 17 posto dionica Tesle, kompanije koja trenutno vrijedi 208,37 milijarda dolara, a prodajom 10 posto udjela mogao bi dobiti gotovo 21 milijardu dolara.

Najbogatiji čovjek na svijetu je ranije kritizirao najavljeni porez demokrata na milijardere (EPA)

Elon Musk pitao je svoje pratitelje na Twitteru treba li prodati 10 posto svog udjela u Tesli, na što mu je 57,9 posto od ukupno 3,5 milijuna koji su reagirali preporučilo da dionice proda, javlja AFP.

“Bio sam spreman prihvatiti rezultat kakav god bio”, rekao je poduzetnik koji redovno koristi društvenu mrežu za neočekivane objave ili začuđujuće komentare. Nije precizirao kada namjerava prodati svoje dionice ni kako.

Najbogatiji čovjek na svijetu je ranije kritizirao najavljeni porez demokrata na milijardere, napisavši na Twitteru: “Na kraju im ponestane novca drugih ljudi i onda dođu po vas.”

Za vikend se ponovo vratio na tu temu i napisao da se “u posljednje vrijeme puno govori o nerealiziranoj dobiti kao alatu za utaju poreza, predlažem prodaju 10 posto svojih dionica Tesle”.

‘Nigdje ne dobivam plaću ni bonus’

Njegov tvit se odnosio na mini-anketu koji pratiteljima nudi da glasaju “da” ili “ne”. Prema Bloombergu, Elon Musk je 30. lipnja posjedovao oko 17 posto dionica Tesle, tvrtke koja trenutačno vrijedi 208,37 milijarda dolara.

Prodajom 10 posto svojih dionica, teoretski bi mogao dobiti malo manje od 21 milijarde dolara.

Njegovo bogatstvo je naraslo i porastom vrijednosti dionice s oko 130 dolara početkom 2020. godine na 1.222,09 dolara u petak navečer.

Sa svojim udjelima u svojim drugim tvrtkama, posebice u konstruktoru raketa SpaceX, Elon Musk je teoretski najbogatiji čovjek na svijetu s 338 milijardi dolara, prema procjeni Bloomberga.

“Ne zaboravite da nigdje ne dobivam plaću ni bonus. Imam samo dionice i jedini način da osobno platim porez je da ih prodam”, objavio je na Twitteru.

Izvor: Agencije