Amazon kupio 11 aviona da ubrza isporuke

Američki online trgovac je kupio 11 aviona Boeing 767-300, kako bi pojačao sposobnost brze isporuke robe i odgovorio rastu internet porudžbina.

Letjelice će se pridružit Amazonovoj kargo zračnoj floti do 2022. godine (EPA)
Letjelice će se pridružit Amazonovoj kargo zračnoj floti do 2022. godine (EPA)

Američki online trgovac Amazon saopćio je da je kupio 11 aviona Boeing 767-300 kako bi pojačao sposobnost brze isporuke robe i odgovorio rastu internet porudžbina.

Letjelice, od kojih je sedam kupljeno od Delta Air Lines, a četiri od WestJet Airlinesa, pridružit će se Amazonovoj kargo zračnoj floti do 2022. godine, navodi se u saopćenju objavljenom na web stranici ovog internet trgovca, prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters.

Rastuća flota

U junu je Amazon zakupio 12 kargo aviona tipa Boeing 767-300 od Air Transport Services Grupe, čime je njegova ukupna flota premašila 80 letjelica.

“Kombinacija zakupljenih aviona i onih u našem vlasništvu u našoj rastućoj floti omogućava nam da bolje upravljamo svojim poslovanjem”, navela je Sarah Rhoads, potpredsjednica Amazon Global Aira.

Kompanija je u oktobru saopćila da će s povećanjem rashoda na infrastrukturu za isporuku robe vjerovatno nastaviti godinama.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike EKONOMIJA
POPULARNO