Studija: Volkswagen najzaduženija kompanija na svijetu

U vrhu liste su i druge njemačke kompanije, pa je Daimler, čiji dug iznosi oko 151 milijardu dolara, na trećem mjestu (EPA)
U vrhu liste su i druge njemačke kompanije, pa je Daimler, čiji dug iznosi oko 151 milijardu dolara, na trećem mjestu (EPA)

Prema studiji investicione kompanije Janus Henderson, u okviru koje je istraživano poslovanje oko 900 kompanija, najzaduženiji je njemacki proizvođač automobila Volkswagen

Prema posljednjim istraživanjima, Volkswagen je dužan oko 192 milijarde dolara, što je više nego mnoge države, kao što su Mađarska sa 101,9 milijardi i Južnoafrička Republika sa 180 milijardi duga, piše SeeBiz, prenosi Tanjug.

Najzaduženije kompanije iz automobilske industrije

U vrhu liste su i druge njemačke kompanije, pa je Daimler, čiji dug iznosi oko 151 milijardu dolara, na trećem mjestu.

Među prvih deset najzaduženijih kompanija čak pet je iz automobilske industrije, pa je na četvrtom mestu Toyota sa 138 milijardi duga, Ford duguje oko 122 milijarde i nalazi se na sedmom mjestu, dok je BMW osmi sa 114 milijardi duga.

Izvor: Agencije


Povezane

Sud u Njemačkoj naložio je kompaniji Volkswagen isplatu odštete vlasniku automobila zbog softvera koji je lažno prikazivao niži nivo emisije štetnih plinova. Presudom je otvorena mogućnost hiljada tužbi vlasnika automobila koji će moći tražiti odštetu. Kompanija je 2015. priznala manipulacije softverom ugrađenim u 11 miliona dizelskih vozila širom svijeta.  

Više iz rubrike EKONOMIJA
POPULARNO