Lufthansa obnavlja letove

Lufthansa, najjača kompanija grupe, obnovit će letove iz Frankfurta i manji broj iz Minhena prema evropskim destinacijama (Arhiva)
Lufthansa, najjača kompanija grupe, obnovit će letove iz Frankfurta i manji broj iz Minhena prema evropskim destinacijama (Arhiva)

Lufthansa planira sljedećeg mjeseca obnoviti letove za niz destinacija, uključujući Los Angeles, Toronto i Mumbai, pokušavajući reaktivirati dio aviona prizemljenih zbog pandemije korona virusa, objavila je njemačka aviokompanija.

Sve članice grupe, koja je prepolovila svoje operacije, do kraja juna će obavljati 1.800 letova sedmično, saopštila je uprava, prenosi Reuters.

Objava je uslijedila u vrijeme kada avioprijevoznici izrađuju planove za ponovno aktiviranje aviona, usljed neizvjesnosti oko potražnje, novih zdravstvenih mjera i karantina na nekim tržištima.

“Ljudi žele i mogu ponovo putovati, bilo na odmor ili zbog posla”, rekao je direktor prodaje Lufthanse Harry Hohmeister.

Počela prodaja karata

Karte za ponovno otvorene rute počele su se prodavati.

Lufthansa, najjača kompanija grupe, obnovit će letove iz Frankfurta i manji broj iz Minhena prema evropskim destinacijama, uključujući Mallorcu te trinaest međunarodnih ruta.

Letove pokreću i druge članice grupe SWISS, Eurowings i Brussels Airlines. 

Lufthansa pregovara o programu pomoći vrijednom devet milijardi eura s njemačkim ekonomskim stabilizacijskim fondom kako bi prebrodila pandemiju i pad putovanja u periodu nakon smirivanja zaraze korona virusom.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike EKONOMIJA
POPULARNO