Virus izazvao pad proizvodnje i prodaje u Rusiji

Ruski predsjednik tvrdi kako postoje resursi i rezerve za aktivnu antikriznu politiku (EPA)
Ruski predsjednik tvrdi kako postoje resursi i rezerve za aktivnu antikriznu politiku (EPA)

Najosjetljivije pitanje za ruske kompanije je pad potražnje, kao i cjelokupni obim maloprodajne trgovine, koja se za vrijeme pandemije korona virusa smanjila za čak 35 posto, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Rekao je da su trenutno narušene brojne trgovinske veze, kao i da mnoge kompanije, zbog ograničavajućih mjera, trpe velike posljedice, prenosi Tanjug, pozivajući se na ruske medije.

To samo govori da se tržište “skupilo”, naveo je Putin, uz ocjenu da to i jeste ogroman šok za veliki broj ruskih kompanija.

Istovremeno je ruski predsjednik ukazao da Rusija ima resurse i rezerve za aktivnu antikriznu politiku u situaciji pandemije korona virusa.

Više od 21.000 oboljelih

“Resurse, instrumente, rezerve imamo. Potrebno ih je maksimalno efikasno koristiti, kako bi postigli željeni rezultat”, dodao je Putin.

Naveo je da je za prvih 12 dana aprila zabilježen i pad potražnje za električnom energijom od pet posto, što se objašnjava manjom opterećenošću u proizvodnji.

Ruski predsjednik je ocijenio da je potražnja za električnom energijom jedan od najvažnijih pokazatelja o stanju ekonomije.

U Rusiji je više od 21.000 oboljelih od korona virusa, od kojih je 170 preminulo, pokazuju podaci stranice Worldometers.info.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike EKONOMIJA
POPULARNO