Američke aviokompanije traže pomoć od 50 milijardi dolara

Avioni
Avioprevoznici tvrde kako trebaju hitnu pomoć jer stanje nije održivo, a krizi se ne vidi kraj (EPA)

Američke zrakoplovne kompanije, koje su teško pogođene pandemijom korona virusa, zatražile su od vlade paket pomoći vrijedan 50 milijardi dolara, koji bi uključivao zajmove, porezne i druge olakšice.

“Američki avioprijevoznici trebaju hitnu pomoć jer sadašnje stanje nije održivo, a krizi se ne vidi kraj”, priopćila je Airlines for America, udruga koja predstavlja američke zrakoplovne kompanije.

Pomoć malim i srednjim poduzećima

Američka središnja banka FED u nedjelju je poduzela hitnu mjeru i smanjila ključnu kamatnu stopu za puni postotni bod, na gotovo nula posto.

Cilj je pružanje podrške gospodarstvu zbog posljedica krize izazvane korona virusom.

Dva dana ranije američki ministar financija Steven Mnuchin rekao je da će administracija pomoći ponajprije malim i srednjim poduzećima, koja su najosjetljivija zbog snažnog usporavanja gospodarstva, prenosi Hina.

Izvor: Agencije


Povezane

Američki predsjednik Donald Trump obustavio je na 30 dana sva putovanja iz 26 evropskih država u SAD, kako bi se spriječilo širenje korona virusa. Zabrana će se primjenjivati od petka u ponoć po američkom vremenu. Iz Evropske unije upozoravaju da bi takav potez mogao da izazove nesagledive ekonomske posljedice.

Published On 12 Mar 2020
Više iz rubrike EKONOMIJA
POPULARNO