Merkel: Državna pomoć firmama ne može u nedogled

Koaliciona vlada planira da sljedeće godine pozajmi dodatnih 180 milijardi eura, a Merkel je stala u odbranu dodatnog zaduživanja
Koaliciona vlada planira da sljedeće godine pozajmi dodatnih 180 milijardi eura, a Merkel je stala u odbranu dodatnog zaduživanja

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da se ogromna pomoć države firmama pogođenim korona krizom ne može nastaviti u nedogled u trenutnom obimu.

“Savezna vlada, pokrajine i vijeća moraju da rade zajedno, dobro i konstruktivno kako bismo prevladali pandemiju i njene posljedice na najbolji mogući način”, rekla je Merkel u nedeljnom video obraćanju.

Bundestag bi u utorak trebalo da raspravlja o budžetu za sljedeću godinu, a očekuje se da će više od jedne trećine budžeta biti finansirano zaduženjem, piše SeeBiz, prenosi Tanjug.

Merkel brani dodatno zaduživanje

Koaliciona vlada planira da sljedeće godine pozajmi dodatnih 180 milijardi eura, a Merkel je stala u odbranu dodatnog zaduživanja.

“Ukoliko bi veliki broj firmi propao i ako se pritom izgube milioni radnih mjesta, to bi nas još više koštalo, kako s finansijske tako i socijalne strane”, upozorila je Merkel.

Dodala je da bi država 2021. mogla ponovo da potroši velike sume novca zahvaljujući uštedama prethodnih godina.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike EKONOMIJA
POPULARNO