Završen 9. SBF, predstavljeno 250 projekata

Forum je kreiran kao platforma za poslovno umrežavanje s jedinstvenim ciljem ekonomskog razvoja regije (Anadolija)
Forum je kreiran kao platforma za poslovno umrežavanje s jedinstvenim ciljem ekonomskog razvoja regije (Anadolija)

Za učesnike netom završenog Sarajevo Business Foruma 2018. pripremljeno je 250 projekata, koji su dostupni na zvaničnom sajtu, te je održano 365 B2B sastanaka, odnosno poslovnih platformi, što je za 15 posto više nego prošle godine.

Direktor BBI-a Amer Bukvić zahvalio se tokom zatvaranja Foruma svima koji su doprinijeli njegovom održavanju te izrazio nadu da su svi učesnici na najbolji način iskoristili prilike predstavljene na ovogodišnjem SBF-u.

Deveta međunarodna investicijska konferencija Sarajevo Business Forum okupila je veliki broj zvaničnika i poslovnih ljudi iz regije i svijeta.

‘Jedna regija – jedna ekonomija’

Na dvodnevnom skupu poslovni ljudi mogli su se upoznati s poslovnim prilikama i mogućnostima ulaganja u Bosnu i Hercegovinu i zemlje regije.

Sarajevo Business Forum vodeća je poslovno-investicijska konferencija u jugoistočnoj Evropi, kreirana kao platforma za poslovno umrežavanje s jedinstvenim ciljem ekonomskog razvoja regije.

Fokus ovogodišnjeg Foruma, pod sloganom “Jedna regija – jedna ekonomija”, bio je zajednički pronalazak rješenja za iskorištavanje potencijala u oblasti energije, edukacije, IT industrije, poljoprivrede i turizma.

Izvor: Agencije


Povezane

U Sarajevu se održava deveti Business forum. Riječ je o poslovno-investicijskoj konferenciji, s 1.800 učesnika iz brojnih zemalja svijeta, na kojoj se Sarajevo, Bosna i Hercegovina, ali i zemlje regije stranim ulagačima predstavljaju pod sloganom jedna regija – jedna ekonomija. Boris Gagić prati Forum u Sarajevu.  

Završena je osma međunarodna investicijska konferencija Sarajevo Business Forum. Ove godine dominirali su projekti iz sektora turizma, nekretnina, poljoprivrede i energetike, a kako tvrde organizatori, realiziran je do sada najveći broj direktnih sastanaka između domaćih privrednika i stranih investitora.

Više iz rubrike EKONOMIJA
POPULARNO