Beogradski aerodrom dobija toranj najviši u Evropi

Svi detalji tehničke dokumentacije, kako se navodi, bit će završeni do juna 2018. godine (Beobuild)
Svi detalji tehničke dokumentacije, kako se navodi, bit će završeni do juna 2018. godine (Beobuild)

Kolegijum Kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) usvojio je detaljan plan o izgradnji novog Kontrolnog tornja na beogradskom Aerodromu Nikola Tesla, koji će biti visine 75 metara, najviši u ovom dijelu Evrope i među deset najviših na svijetu, saopćila je SMATSA.

Izgradnjom novog tornja, SMATSA ide u korak sa planovima Vlade Srbije o davanju u koncesiju Aerodroma Nikola Tesla, jer će svojom novom tehničkom opremom omogućiti dalji rast saobraćaja i realizaciju svih planova budućeg koncesionara, navodi se u saopćenju, prenosi Tanjug.

Svi detalji tehničke dokumentacije, kako se dodaje, bit će završeni do juna 2018. godine, a radovi će početi na jesen 2018. godine i trajaće godinu dana.

Stari toranj napravljen 1962. godine

Toranj će biti izgrađen na zemljištu SMATSA doo Beograd i finansiran iz sopstvenih prihoda, bez opterećivanja budžeta Srbije i Crne Gore.

“Stari toranj je napravljen 1962. godine, kada smo imali saobraćaj od 300 aviona godišnje, koliko danas imamo u najopterećenijem satu. Ovo arhitektonsko remek delo,omogućiće još bolju vidljivost aerodromskih površina i bolje uslove rada”, poručuju iz SMATRA-e.

U objekat će biti ugrađena nova tehnologija u skladu sa evropskim regulativama i standardima, zgrada će biti energetski efikasna i izgrađena od ekoloških materijala.

Idejno rešenje uradilo je preduzeće Energoprojekt industrija, a za izgradnju će biti angažovani domaći izvođači.

“Ovo je i za Kontrolu letenja veoma važan projekat, jer ćemo na jednom mestu, u istom dvorištu, imati Oblasnu,Terminalnu i Aerodromsku kontrolu letenja”, navodi SMATSA u saopćenju.

Izvor: Agencije


Povezane

U danu kada je objavljen poziv za davanje aerodroma Nikola Tesla u Beogradu u koncesiju, pojedini radnici te kompanije dobili su nove ugovore o radu koje su morali da potpišu. Tim ugovorima, koji važe do izbora koncesionara, za jedan dio zaposlenih od kojih neki rade i po dvije decenije, nije obezbijeđeno stalno zaposlenje, iako im […]

Više iz rubrike EKONOMIJA
POPULARNO