Ramljak će u BiH prezentirati planove za Mercator

Ramljak bi trebao doći u Sarajevo i prezentirati planove koji se odnose na Mercator (Reuters)

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović izjavio je u utorak da posljednje informacije govore da će povjerenik Vlade Hrvatske za koncern Agrokor Ante Ramljak posjetiti Bosnu i Hercegovinu u narednih nekoliko dana.

Prema njegovim riječima, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, odnosno Kabinet predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine obaviješteni su o tome.

Šarović je novinarima u Sarajevu kazao da bi Ramljak trebao doći u Bosnu i Hercegovinu i prezentirati planove koji se odnose na Mercator.

Zajednička sjednica dvije vlade

“Vidjećemo da li je sve usaglašeno na relaciji Zagreb – Ljubljana, odnosno Slovenije i ključnih povjerilaca i povjerioca Ramljaka. Od Ramljaka smo tražili i uvjereni smo da će nas o tome obavijestiti koliko je garancija, odnosno jemstava dato od bh. kompanija za Agrokor centralu, jer o tome se u javnosti posljednjih nedjelja špekuliše i pominju se veliki iznosi – 20, 30, 40 miliona eura”, rekao je bh. ministar.

Dodao je da ih je Ramljak obavijestio da će u Bosni i Hercegovini, odnosno njenim predstavnicima u Sarajevu prezentirati koliko su firme kćeri iz Bosne i Hercegovine zadužene u ime centrale Agrokora.

Šarović je najavio da se, također, u naredne tri sedmice očekuje zakazivanje zajedničke sjednice Vlade Hrvatske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine te da će vjerovatno Agrokor biti tema tog sastanka.

Izvor: Agencije