Agrokorove kompanije i dalje ne mogu na berzu

Čeka se druga finansijska revizija (Reuters)
Čeka se druga finansijska revizija (Reuters)

Hrvatska agencija za kontrolu financijskih usluga (HANFA) produžila je privremenu obustavu trgovanja dionicama koncerna Agrokor.

Obustava se odnosi na dionice kompanija Ledo, Zvijezda, Žitnjak, Tisak, PIK Vinkovci, Belje, Vupik i Jamnica.

Upravno vijeće te agencije na sjednici u ponedjeljak zaključilo je da zbog zaštite ulagača nastavi s obustavom trgovanja dionicama Agrokora dok taj koncern javnosti ne predoči izmijenjena financijska izvješća za 2016. godinu, kao i za prvo tromjesečje 2017.

Obustava trgovanja dionicama uslijedila je početkom svibnja, a trgovci kapitalom upozoreni su da se ne mogu pouzdati u financijska izvješća te grupacije.

Nova revizija

Financijsko stanje Agrokora pouzdano će se znati za dva mjeseca, kada se ponovo obavi revizija i stignu prijave svih potraživanja dobavljača te grupe.

“Nesporno je da izdavač nije, u propisanom roku, objavio javnosti izmijenjena godišnja financijska izvješća za 2016. i tromjesečno izvješće za prvo tromjesečje 2017. godine. Štoviše, izdavač je obavijestio da će predmetna izvješća biti objavljena istovremeno s objavom polugodišnjeg izvješća za 2017., odnosno najkasnije do 30. srpnja ove godine”, navode u Hrvatskoj agenciji za kontrolu financijskih usluga.

Izvor: Al Jazeera i agencije


Više iz rubrike EKONOMIJA
POPULARNO