Agrokor: Revizija zbog grešaka u finansijskim izvještajima

Agrokor
AlixPartners odabran je za savjetnika za restrukturiranje Agrokora (EPA)

Koncern Agrokor d.d. je izvijestio da je izvanredni povjerenik u četvrtak zatražio da određena društva pod izvanrednom upravom, navedena kao Grupa, sazovu svoje glavne skupštine, zbog potencijalnih pogrešaka u financijskim izvješćima i imenovanja revizora.

Kažu kako se očekuje da se glavne skupštine održe unutar 15 dana, vezano uz imenovanje revizora PricewaterhouseCoopers d.o.o. (PwC) za Grupu zbog, kako je rečeno, potencijalnih pogrešaka u izvješćima. 

“Grupa je, u bliskoj suradnji sa svojim savjetnicima, u preliminarnim provjerama utvrdila da bi moglo biti potencijalnih pogrešaka u izvješćima Grupe. Te se provjere trenutno nastavljaju”, priopćili su iz Agrokora. 

Slijede provjere

Grupa, kako stoji, stoga apelira da se dionici ne oslanjaju na njezina financijska izvješća iz prošlosti dok provjere ne budu dovršene, a situacija primjereno razjašnjena.

“Kako je gore navedeno, Grupa namjerava imenovati PricewaterhouseCoopers d.o.o. za provedbu revizije financijskih izvještaja Grupe za 2016. To će imenovanje rezultirati potrebom produljenja roka za objavu revidiranih financijskih izvještaja za 2016. Grupa očekuje izdati daljnju objavu o napretku pokrenutih procesa unutar sljedećih 30 dana”, stoji u priopćenju. 

Kažu kako Agrokor želi svim vjerovnicima skrenuti pažnju na činjenicu da je uslijed moratorija prema Zakonu o izvanrednoj upravi, “pokretanje bilo kakve prisilne radnje, započinjanje sudskog postupka, primjena bilo kakvih pravnih lijekova i poduzimanje sličnih radnji protiv Grupe izričito zabranjeno tijekom postupka izvanredne uprave”. 

AlixPartners savjetnik za restrukturiranje

Prije dva dana objavljeno je da je međunarodna konzultantska kompanija AlixPartners odabrana za savjetnika za restrukturiranje Agrokora. 

Riječ je, kako su naveli mu Agrokoru, o vodećem globalnom savjetniku za restrukturiranje, od kojeg se očekuje da doprinese stabilizaciji poslovanja koncerna.

Najavili su i da će konkretne podatke o ukupnom dugovanju objaviti 10. lipnja.

Izvor: Al Jazeera i agencije