VW zbog kvarova povlači blizu 600.000 vozila u SAD-u

Volkswagen, Vozila, Automobili, Audi
Prodaja na kineskom tržištu potonula je 11 posto i najviše je zaslužna za povlačenje cjelokupnog svjetskog tržišta (EPA)

Njemačka automobilska kompanija Vokswagen (VW) uskoro će morati s američkog tržišta povući iz prodaje blizu 600.000 vozila na kojima je otkriven niz tehničkih nedostataka.

Njemački mediji u nedjelju su javili kako je američki Ured za sigurnost prometa (NHTSA) priopćio da će VW morati uskoro iz prodaje povući vozila, a najveći broj njih jest marke Audi, prenosi Anadolija.

Na velikom broju VW-ovih vozila utvrđeni su problemi s otvaranjem zračnih jastuka, istezanjem sigurnosnih pojaseva i pregrijavanjem vodenih pumpi prilikom prometne nesreće.

Besplatni popravci

Povlačenje VW-ovih vozila iz prodaje na američkom tržištu trebalo bi početi početkom veljače, a kupci koji su već kupili automobile moći će besplatno izvršiti popravke kod službenih distributera.

Volkswagen i Audi dosad nisu komentirali slučaj.

Ranije je s američkog tržišta povučeno više od 100 milijuna vozila zbog problema sa zračnim jastucima koje je proizvodila japanska kompanija Takata, ali nije potvrđeno je li riječ o istom proizvođaču kada su u pitanju sporna vozila Volkswagena koja se povlače s tržišta.

Izvor: Agencije