VW smanjuje investicije za milijardu eura

VW je 11 miliona automobila širom svijeta opremio softverom za manipulaciju vrijednostima izduvnih gasova (AP)

Njemačka automobilska kompanija Volkswagen (VW) godišnji budžet za investicije će srezati za milijardu eura u svojoj najvećoj filijali za proizvodnju automobila i ubrzat će program smanjenja rashoda da bi se izborila sa troškovima povezanim sa skandalom koji je izbio prošlog mjeseca, prenosi Reuters.

“Novoizabrani upravni odbor brenda VW-a je na današnjem vanrednom sastanku donio niz strateških odluka, među kojima je i odluka da se investicije smanje za milijardu eura godišnje i da se ubrza implementacija mjera za povećanje efikasnosti”, navodi se u saopćenju kompanije, prenosi France Presse.

Prilagođavanje budućnosti

“Brend Volkswagen se prilagođava za budućnost. Bit ćemo efikasniji, reorganizirat ćemo naš spektar proizvoda i ključne tehnologije, a sa bržim provođenjem mjera za poboljšanje efikasnosti, dobit ćemo više prostora za nove tehnologije”, izjavio je direktor VW-ovog odjeljenja za putnička vozila Herbert Diess, prenosi Tanjug.

VW je trenutno suočen sa najvećim skandalom u svojoj historiji, nakon što je prošlog mjeseca priznao da je jedanaest miliona automobila širom svijeta opremio softverom za manipulaciju vrijednostima ispušnih gasova, navodi francuska agencija.

Izvor: Agencije


Povezane

Tužioci traže dokumente i podatke koji bi im mogli pomoći u istrazi o lažiranju podataka o štetnoj emisiji VW-ovih motora.

Published On 08 Oct 2015
Više iz rubrike EKONOMIJA
POPULARNO