Montenegro Airlines otvara liniju za Zagreb

Otvaranje linije je rezultat dogovora Montenegro Airlinesa i hrvatske zrakoplovne kompanije Croatia Airlines (Al Jazeera)

Crnogorska kompanija Montenegro Airlines (MA) planira do sredine 2015. otvoriti zračnu liniju za Zagreb i odatle prema drugim europskim zračnim lukama, najavila je u nedjelju kompanija.

“Na taj način putnici iz Crne Gore imat će vezu s Kopenhagenom, Muenchenom, Amsterdamom, Berlinom i Bruxellesom”, kazala je predsjednica Odbora direktora ovog nacionalnog zračnog prevoznika Daliborka Pejović podgoričkom listu Pobjeda.

Suradnja s Croatia Airlinesom

Ona je dodala da su pripreme za otvaranje linije rezultat dogovora Montenegro Airlinesa i hrvatske zrakoplovne kompanije Croatia Airlines, prenosi Hina.

“S Croatia Airlinesom želimo uspostaviti uspješnu, obostrano korisnu i dugoročno opravdanu suradnju, koja će neminovno uticati na regionalno povezivanje i širenje tržišta, potrebnih objema kompanijama”, kazala je Pejović.

Rekla je da bi Croatia Airlines dala logističku potporu za otvaranje leta na liniji Podgorica-Zagreb-Podgorica, s namjerom daljnjeg povezivanja na njihovu mrežu kroz codeshare ugovor. 

Preko Zagreba do drugih destinacija

Time bi MA imao povećanu ponudu destinacija koje bi opsluživao.

“Model podrazumijeva uspostavljanje prometa od Podgorice prema Zagrebu, tri puta tjedno, s polijetanjem iz Podgorice u ranim jutarnjim satima, kako bi putnici bili u mogućnosti iskoristiti najveći broj konekcija iz Zagreba prema zapadnoj Europi. Povratak iz Zagreba bi trebao biti u popodnevnim satima, osiguravajući konekciju za povratak putnicima iz Europe prema Crnoj Gori”, rekla je Pejović.

Izvor: Agencije