Četiri milijarde dolara za branu u Etiopiji

Planovi Etiopije da izgradi najveću branu u Africi doveli su u pitanje dalji gospodarski razvoj zemlje koja ima jedno od najbrže rastućih gospodarstava, oslonjeno na proizvodnju nafte. Velika renesansna brana, kako je nazivaju, sve bi to mogla promijeniti.

Očekuje se da će, kada bude završena, najveća hidroelektrana u Africi, koja se nalazi na Nilu nedaleko granice sa Sudanom, proizvoditi 6.000 megavata električne energije.

“Ovo je bez presedana u povijesti. Druga stvar je što je brana stvorila naboj nacionalizma među Etiopljanima, koji smatraju da već dugo ne koriste Nil, niti imaju od njega koristi. Sada konačno to mogu”, ukazuje ekonomist Costantinos Costantinos.

Četiri milijarde dolara za branu

Izgradnja brane košta četiri milijarde dolara, što je novac za koji Etiopija kaže kako će ga izdvojiti iz svog džepa.

“Brana je dio masovne Vladine potrošnje u sektoru energije, infrastrukture i željeznice jednog od najbrže rastućih afričkih gospodarstava. Tokom posljednjeg desetljeća taj rast je iznosio najmanje 10 posto, što je privuklo investitore iz svih dijelova svijeta”, javlja Al Jazeerin reporter Mohammed Adow.

Ipak, etiopsko gospodarstvo ove godine pokazuje znakove usporavanja. Vlada je nedavno potvrdila da je rast pao na 9,7 s prethodno prognoziranih 11 posto, za što je djelomično kriva odluka Etiopije da samostalno financira izgradnju brane.

“Mislim da će brana prouzročiti mnogo promjena u regiji i, ma koliko iznosila njena konačna cijena, Vlada se nada da će, zarad veće dobrobiti na kraju, izdržati sve financijske obveze”, dodaje Constantinos.

Spor sa Egiptom

Gradnju su od početka pratile ogromne kontroverze, jer joj se oštro protivio Egipat, budući da se ta zemlja plaši da će brana ozbiljno narušiti tok Nila i ostaviti milijune ljudi bez ključnog izvora prihoda i života. Ipak, Vlada u Addis Ababi smatra da će od izgradnje brane koristi imati mnogi, a ne samo Etiopija.

“Imamo prijatelje u Egiptu i braću u Sudanu, kao što ih imamo diljem regije i svijeta. Smatramo da taj projekt pripada svima na svijetu. Stvar je u tome što smo ga samo izgradili ovdje”, navodi projektant Simegnew Bekele.

Za kompromis među zemljama kroz koje protječe Nil sada je vjerojatno kasno, jer vojska od gotovo 8.500 radnika radi 24 sata dnevno. Trećina brane već je završena.

Izvor: Al Jazeera