Elektroprenos BiH raspisao milionske tendere

Raspisana je nabavka značajne količine opreme, koja će biti ugrađena u revitalizaciju elektroenergetske mreže (Al Jazeera)
Raspisana je nabavka značajne količine opreme, koja će biti ugrađena u revitalizaciju elektroenergetske mreže (Al Jazeera)

Bosanskohercegovačka državna kompanija Elektroprenos raspisala je prvih pet tendera za nabavku opreme za elektromrežu u Bosni i Hercegovini.

Prema javnim objavama na internetskoj stranici ove kompanije u aprilu, raspisani su tenderi ukupne vrijednosti veće od osam miliona eura, prenosi novinska agencija Patria.

Nakon nekoliko godina potpune blokade rada državne kompanije, zbog koje se na računima akumuliralo više od 150 miliona eura sredstava namijenjenih za investicije, Elektroprenos je s novom upravom počeo funkcionirati.

Raspisana je nabavka značajne količine opreme, prekidača, transformatora i drugog, a koja će, kako se očekuje, biti ugrađena u revitalizaciju elektroenergetske mreže.

Preferencijalni tretman

Prema objavljenim tenderima, domaće kompanije koje se prijave imat će i preferencijalni tretman, u skladu s važećim propisima.

Uz tendere za nabavku opreme, Elektroprenos je raspisao i nekoliko konkursa za zapošljavanje radnika s iskustvom i pripravnika.

Ukupno će zaposliti 94 nova radnika u sklopu 10 konkursa u Banjoj Luci, Mostaru, Sarajevu i Tuzli.

Od toga je 52 pripravnika i 42 radnika na neodređeno vrijeme.

Traže se inženjeri, pravnici i ekonomisti, monteri, građevinski tehničari, bravari…

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike EKONOMIJA
POPULARNO