Bogatstvo Rothschilda 133 milijarde eura

Grupacija je sve bliže sve cilju da do 2016. dostigne 155 milijardi eura (EPA)
Grupacija je sve bliže sve cilju da do 2016. dostigne 155 milijardi eura (EPA)

Edmond de Rothschild izjavio je kako je prošle godine povećao imovinu pod upravljanjem i operativni profit.

Grupacija kojom predsjeda Edmondov sin Baron Benjamin de Rothschild povećala je imovinu pod upravljanjem za devet posto, na 133,6 milijardi eura, sve bliže cilju koji je postavljen da do 2016. dostigne 155 milijardi eura, prenosi Fena pisanje Financial Timesa.

Rothschildova grupacija, koja i dalje sve više širi biznis u Europi i Aziji, ipak upozorava na konstantni odljev novca iz njihovog odsjeka privatnog bankarstva sa sjedištem u Švicarskoj, što je posljedica promjene regulative vezane za bankarsku tajnu.

Operativna dobit grupe povećana je za pet posto, na 950 milijuna eura, a dobit je pala za petinu, na 87 milijuna eura.

Turbulentno razdoblje

Grupacija, koja postoji već 61 godinu, prolazi kroz turbuletno razdoblje, nakon što su prije tri godine Baron Benjamin i njegova supruga Ariane doveli Christophe de Backera za glavnog izvršnog direktora kako bi ubrzao rast grupacije.

Prošle godine je grupacija otvorila ured u Londonu, pokušavajući tako stvoriti i četvrto snažno europsko središte svog poslovanja, uz Pariz, Ženevu i Luksemburg.

Grupacija je nedavno ojačala svoje pozicije i u Aziji povećanjem poslovanja u Hong Kongu.

Baron Benjamin predstavlja šestu generaciju bankarske dinastije, koju je počeo njegov predak Mayer Amschel Rothschild prije više od dva stoljeća, piše Financial Times.

Izvor: Al Jazeera i agencije 


Više iz rubrike EKONOMIJA
POPULARNO