Prodaja Galaxyja S5 od aprila

Uređaj ima skener prsta i mjerač otkucaja srca, a otporan je na vodu i prašinu (AP)

Kompanija Samsung predstavila je na Svjetskom kongresu mobilnih tehnologija (MWC) u Barceloni petu generaciju Galaxy S serije pametnih telefona. Karakterizira ih kamera rezolucije 16 MP, Full HD Super AMOLED displej dijagonale 5,1 inča i baterija kapaciteta 2800 mAh.

Uređaj ima skener prsta i mjerač otkucaja srca, a otporan je na vodu i prašinu, prenosi Tanjug.

Novi Galaxy nudi superiorne funkcije kamere, sa 16 megapiksela, poboljšanim menijem i korisničkim sučeljem, što korisnicima omogućava uređivanje i razmjenjivanje fotografija bez imalo napora.

Posjeduje i najbrži autofokus na svijetu, sa brzinom do 0,3 sekunde, i napredni HDR (visoki dinamički opseg), što dopušta reprodukciju prirodnog svjetla i boje sa upečatljivim intenzitetom, i to u svim okolnostima.

Velike brzine

Budućim korisnicima su na raspolaganju najnapredniji LTE iskustvo i Wi-Fi performanse koji danas postoje, što omogućava munjevite brzine prijenosa podataka, prikazivanja multimedijalnih sadržaja i produktivnosti.

Galaxy S5 podržava petu generaciju Wi-Fi 802.11ac i 2X2 MIMO, kao što podržava veliki broj LTE frekvencija sa LTE standardom četvrte generacije.

Korisnicima koji traže brže konekcije Galaxy S5 nudi opciju Download Booster, inovativnu Wi-Fi tehnologiju koja povećava brzine podataka spajanjem Wi-Fi i LTE konekcije.

S unaprijeđenom opcijom S Health 3.0 novi Galaxy nudi više alatki koje ljudima pomažu da ostanu zdravi i u boljoj formi.

Pomoć korisnicima

Sveobuhvatan personalni fitnes-monitoring pomaže korisnicima da nadgledaju i kontroliraju ponašanje, zajedno sa dodatnim alatkama kao što su pedometar, evidencija o dijeti i vježbanje, kao i novi ugrađeni monitor srčanog ritma.

Kada je riječ o zaštiti, korisnicima nudi skener prsta, sa funkcijom sigurnog biometrijskog zaključavanja ekrana, kao i besprijekorno i sigurno iskustvo mobilnog plaćanja.

Način rada “Ultra” za uštedu energije pretvara displej u crno-bijeli i isključuje sve nepotrebne funkcije, kako bi se potrošnja baterije svela na minimum.

Uređaj će se naći u prodaji širom svijeta u Samsungovim maloprodajnim lancima, e-prodaji i preko operatera – od aprila.

Izvor: Agencije