Donald Trump želi graditi hotel u Beogradu

Ideja o izgradnji hotela u Beogradu nastala je prilikom susreta Ivice Dačića i Trumpa u New Yorku (EPA)
Ideja o izgradnji hotela u Beogradu nastala je prilikom susreta Ivice Dačića i Trumpa u New Yorku (EPA)

Organizacija “Trump”, koju predvodi američki biznismen i investitor Donald Trump, namjerava u Beogradu sagraditi ekskluzivni hotel sa pet zvjezdica, rečeno je u ponedjeljak u Beogradu na sastanku premijera Srbije Ivice Dačića s predstavnicima ove organizacije.

U okviru tog hotela nalazile bi se kongresne dvorane i kapaciteti za sajamske manifestacije.

Predstavnici “Trump” organizacije će u ponedjeljak i utorak razgledati lokacije u Beogradu, a zainteresirani su, kako su rekli, i za prostor u centru grada, na kome se nalazi zgrada Generalštaba, koju su bombardirale NATO-snage.

Dačić je istakao da Vlada Srbije podržava svaku inicijativu i ulaganje u razvoj privrede, saopćeno je iz Vlade Srbije.

Susret u New Yorku

Ideja o izgradnji hotela u Beogradu nastala je prilikom susreta premijera Srbije i biznismena Donalda Trumpa u New Yorku, podsjeća se u saopćenju.

“Trump” organizacija je ranije pokazala interes za gradnju nekretnina u Beogradu.

Dačić je u novembru prošle godine izjavio da je američki biznismen i investitor, s kojim se tada sastao u New Yorku, zainteresiran za izgradnju ekskluzivnog hotela u Beogradu.

Trump je direktor istoimene organizacije, koja se na svjetskom nivou bavi nekretninama i posjeduje lanac hotela i kockarnica, kao i mnoštvo zgrada i objekata.

Povodom ove najave, hotelijeri u Srbiji su zatražili da velikom investitoru budu ponuđeni posebni uslovi, jer bi to “pokrenulo i turizam u Srbiji”.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike EKONOMIJA
POPULARNO