Air Serbia predstavila avione u novom ruhu

Avion je u boje nove aviokompanije obojala kompanija AeroTurbine na aerodromu Goodyear u Arizoni (Tango Six)
Avion je u boje nove aviokompanije obojala kompanija AeroTurbine na aerodromu Goodyear u Arizoni (Tango Six)

Vazduhoplovni portal Srbije – TangoSix objavio je ekskluzivne fotografije prvog aviona nove aviokompanije Air Serbia koji je dobio oznake nove firme koju su nedavno osnovali JAT Airways i Etihad.

Riječ je o prvom od pet unajmljenih aviona kompanije Air Serbia – Airbusu A319 N473TA, koji je bivša letjelica aviokompanije Viaja Volaris.

Strateški posao s Etihadom

Avion je u boje nove aviokompanije, s logom koji je predstavljen prvog dana augusta na potpisivanju strateškog partnerstva između JAT Airwaysa i Etihada, obojala kompanija AeroTurbine na aerodromu Goodyear u Arizoni.

Potpisanim sporazumom o strateškom partnerstvu Etihada iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i dosadašnjeg Jat Airwaysa, Etihad preuzima 49 posto udjela u kompaniji, a država sa 51 posto ostaje većinski vlasnik.

Najavljeno je ulaganje 100 miliona dolara u naredne tri godine, a novac će biti potrošen u kupovinu novih aviona, podizanje i brendiranje nove kompanije.

Izvor: Al Jazeera i agencije


Povezane

Etihad će kupiti 49 posto Jata, a Srbija će sa 51 posto udjela ostati većinski vlasnik nacionalnog avioprevoznika koji će promijeniti ime u Air Serbia.

01 Aug 2013
Više iz rubrike EKONOMIJA
POPULARNO