Vučić: Srbiji ponovo stižu novci iz UAE

Osnivanje zajedniček aviokompanije samo je jedna od investicija arapskog svijeta u Srbiji (AP)

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je kako će Srbija u idućih 10 dana dobiti prvih 100 milijuna eura iz Abu Dhabi Development Funda i taj će novac biti iskorišten za navodnjavanje.

Pojasnio je kako je riječ o kreditu na 20 godina, s pet godina počeka i kamatom od 2,5 posto te dodao kako će se tim kreditom 25.000 hektara zemljišta „pokriti“ najmodernijom opremom za navodnjavanje.

Osim toga, najavio je i kako će idućih dana biti potpisan i memorandum o razumijevanju, a potom u idućih šest tjedana i ugovor s kompanijom Mubadala o otvaranju centra za istraživanje vrijednom 400 milijuna eura.

Dolaze i Bosch, Mercedes…

Govoreći o novim investicijama, Vučić je rekao kako očekuje i otvaranje tvornice Bosch u Šimanovcima, nedaleko Beograda, već u studenom.

„U novembru bi jedna inostrana kompanija koja se bavi proizvodnjom kablova za automobilsku industriju mogla da otvori prvih 500 radnih mesta, a očekujemo da će do kraja sledeće godine da se otvori još 1.000 mesta“, najavio je Vučić za posjeta ogranku Srpske napredne stranke u Kruševcu.

Izrazio je i očekivanje da će Mercedes ući u Ikarbus, a nada se i u FAP, dodajući da Srbiju očekuje mnogo novih investicija.

Primijetio je na kraju kako su za Srbiju vijesti „jedino kada su loše i kada imaju negativistički pristup“ i zaključio kako je za tu zemlju „još uvek važniji pristup kritkovanja, nego kada se otvaraju nove fabrike i kada se nešto radi“.

Izvor: Agencije