Usluge dubrovačkog aerodroma besplatne zimi

Dubrovčanima je cilj privući turiste tijekom cijele godine, a ne samo ljeti (EPA)

U cilju povećanja putničkog prometa i poboljšanja povezanosti Dubrovnika tijekom cijele godine, tamošnja Zračna luka donijela je odluku da ponudi besplatno slijetanje i polijetanje zrakoplovima tijekom zimskog reda letenja za sve međunarodne letove.

Ova odluka, kako je priopćeno iz Zračne luke Dubrovnik, primijenjivat će se od 27. listopada, a sve kako bi se motivirale zrakoplovne tvrtke da prema Dubrovniku lete i zimi.

Tvrtka Croatia Airlines nedavno je donijela odluku kojom se od ove zime ukida zimska linija Dubrovnik – Frankfurt, jer je, kako su objasnili, kompaniji donosila velike troškove.

Skupe avionske karte

Dogovoreno je da će, umjesto letova za Frankfurt, tijekom zime CA uspostaviti bolji red letenja za Zagreb, veći broj polazaka i kraća presjedanja za sve putnike koji u Dubrovnik lete preko zagrebačke Zračne luke.

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić upozorio je čelnike CA na previsoke cijene karata na liniji Dubrovnik – Zagreb, te izrazio spremnost da grad Dubrovnik zakupi 40.000 karata po najjeftinijim cijenama koje bi se prodavale Dubrovčanima.

Izvor: Agencije