Nastavljena proizvodnja u FAS-u

Zbog prekida u ponedjeljak u zaostatku smo sa 250 automobila, kazao je Antonio Cesare Ferrara, generalni direktor kompanije FAS (EPA)

Generalni direktor kompanije Fiat automobili Srbija (FAS) Antonio Cesare Ferrara izjavio je u utorak da je u pogonima te fabrike nastavljena proizvodnja vozila koja je bila nakratko zaustavljena tokom ponedjeljka i u petak, prenosi Tanjug.

“Proizvodnja je nastavljena sinoć oko 22 sata, a zbog jučerašnjeg prekida u zaostatku smo sa 250 automobila”, rekao je Ferrara i naglasio da će taj gubitak biti nadoknađen tokom narednog vikenda, odnosno u subotu.

Problem isporuke

Prema njegovim riječima, 33 posto autokomponenti FAS uvozi iz inostranstva i lakše bi bilo rješavati takve probleme u isporuci dijelova da ima lokalnih proizvođača.

Ferrara je novinarima izjavio da je u pogonima u Kragujevcu od početka godine do aprila proizvedeno 35.000 vozila 500L, od čega je u Srbiji prodato 450, a ostalo plasirano na strana tržišta.

Kompanija FAS je u ponedjeljak navečer saopćila da je došlo do privremenog prekida u proizvodnji u dvije Fiatove fabrike u Evropi – Iveco u Madridu i FAS u Kragujevcu – zbog problema koje je imao dobavljač i u kompaniji Salmat group kod Torina, koja proizvodi plastične dijelove za automobile.

Izvor: Agencije