Direktor Blackberryja kritizirao Apple

Velike kompanije su pokazale interesovanje za novi operativni sistem BB10 (Getty Images)
Velike kompanije su pokazale interesovanje za novi operativni sistem BB10 (Getty Images)

Izvršni direktor Blackberryja, Thorsten Heins, kritizirao je kompaniju Apple i nazvao iPhoneov operativni sistem zastarjelim.

Thorsten je rekao kako postoje pokazatelji da se korisnici sve više okreću kanadskoj kompaniji Blackberry, koja je reorganizirala svoje poslovanje lansirajući ove godine platformu Blackberry 10, prenosi agencija AFP.

On je, prilikom puštanja u prodaju novog telefona Blackberry 10 u Australiji i SAD-u, također, najavio hiljade novih aplikacija.

Zastarjelo

Thorsten je za australijski Financial Review rekao da su velike kompanije poput Instagrama i Netflixa pokazale interesovanje za novi operativni sistem BB10.

“Apple je uradio nevjerovatan posao dovodeći uređaje osjetljive na dodir na tržište i fantastičan posao sa korisničkim interfejsom”, rekao je Thorsten.

“Korisnički interfejs na iPhoneu je, međutim, uz svo dužno poštovanje, sada već star pet godina”, dodao je.

Appleov iPhone je i dalje izuzetno popularan, ali je njegov iOS sistem ostao gotovo nepromijenjen od 2007. godine.

Blackberry Z10 je početkom ove godine pušten u prodaju u Britaniji i Kanadi, a od marta će se naći i u prodavnicama u Australiji i SAD-u.

Izvor: Agencije


Povezane

Akcije Blackberryja su jučer skočile za više od deset posto nakon što se na internetu pojavila informacija da je firma iz Seula zainteresovana da kupi RIM.

18 Jan 2012
Više iz rubrike EKONOMIJA
POPULARNO