Brojne inovacije u novom HTC-ovom telefonu

Novi model HTC-a je izrađen od jednog elegantnog komada aluminija koji udobno „leži“ u ruci (Reuters)

Globalni lider u pogledu inovacija i dizajna u oblasti mobilnih komunikacija HTC predstavio je novi reprezentativni pametni telefon – HTC One koji će biti dostupan kod više od 185 mobilnih operatera širom svijeta i maloprodajnih objekata početkom marta.

Sa upadljivim tijelom izrađenim od jednog komada aluminija, novi HTC One predstavlja inovacije HTC BlinkFeed, HTC Zo i HTC BoomSound koji uspostavljaju novi standard za pametne telefone, navodi se u saopćenju kompanije iz Tajvana.

HTC Blink Fee transformira početnu postavku ekrana u jedinstven live stream ličnih relevantnih informacija poput posljednjih novosti sa društvenih mreža, najnovijih vijesti iz svijeta zabave i životnog stila, vijesti i fotografije.

Zahvaljujući tome više neće biti potrebe da se pokreću zasebne aplikacije.

HTC BlinkFeed prikuplja najsvježije sadržaje iz najrelevantnijih i najzanimljivijih izvora i omogućava korisnicima da na jednom mjestu bace pogled na njih, a da ne moraju prelaziti iz jedne aplikacije na drugu ili da tragaju po različitim internetskim stranicama.

Kristalno jasan signal

HTC Zoe omogućava korisnicima da snimaju fotografije visoke rezolucije koje oživljavaju kroz fragmente koji traju po tri sekunde.

HTC BoomSound uvodi, prvi put na mobilnom telefonu, prednje stereozvučnike sa zasebnim pojačalom i izuzetnim Full HD ekranom koji korisnike uranja u svijet muzike, video zapisa, igara i klipova sa Youtubea koje vole.

Novi model HTC-a je izrađen od jednog elegantnog komada aluminija koji udobno „leži“ u ruci, a posjeduje jedinstvenu antensku tehnologiju koja korisnicima omogućava da postignu kristalno jasan signal.

Ekran je također otporan na ogrebotine i smanjuje refleksiju, pri čemu ima rezoluciju od 468 tačaka po inču i bogate, prirodne boje, dodaje se u saopćenju.

Izvor: Agencije