UAE kupuje Kraljičinu plažu u Budvi

Ukoliko ponuda bude prihvaćena gradit će se hotel, SPA centar i marina (Anadolija)

Kompanija Royal group iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) je preko svoje crnogorske firme kćerke Queens Beach Development Company iz Podgorice dostavila ponudu za kupovinu lokaliteta Kraljičine plaže u Budvi, javila je agencija Anadolija.

Arapska kompanija zainteresirana za lokalitet na Kraljičinoj plaži u Crnoj Gori, koji je na prodaju od oktobra prošle godine, dostavila je ponudu u vrijednosti od 21,18 miliona eura.

Lokalitet Kraljičina plaža sastoji se od skoro 423.000 kvadratnih metara, od čega je blizu 188.000 kvadratnih metara u vlasništvu Opštine Bar, dok preostali dio pripada Budvi.

Potpredsjednik Tenderske komisije Dragan Simović najavio je da će u narednih 15 dana biti ispitana validnost ponude.

Gradnja objekata

“Da ne prejudiciram, mislim da je ponuda potpuno ispravna, limitirajući faktor je bio da se ne može ići ispod 50 eura po kvadratnom metru, ta cijena je i ponuđena”, izjavio je za medije Simović i dodao da je tenderom ponuđaču ostavljen rok od 90 dana, što zavisi od spremnosti investitora da li će u tim rokovima biti završeni pregovori.

Investicioni ciklus od osam godina vrijedan je 180 miliona eura, s tim da će u prvoj fazi biti podignuti centralni objekti – hotel, SPA centar i marina, što su, kako navodi Simović, oni i prihvatili.

Simović je izrazio očekivanja da će pregovori biti uspješno završeni i da će, kako je navedeno u investicionom planu, investitor već u ovoj godini početi izgradnju.

Izvor: Agencije


Vaša dnevna doza vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada