Iran želi među 10 najvećih u autoindustriji

Prošlomjesečni sporazum o nuklearnoj energiji između Irana i svjetskih sila omogućio je ukidanje sankcija iranskoj automobilskoj industriji, koja je tijekom dvije godine sankcija izgubila većinu ugovora s inozemnim partnerima i otpustila više od 100 tisuća radnika.

Iranci se nadaju da će od prvog mjeseca sljedeće godine situacija krenuti nabolje.

Ponovo na traci. Iranci su ponovno našli prostor za optimizam. Sa ciljem 3 milijuna vozila godišnje, država ima ambicije da bude među 10 najvećih proizvođača automobila u svijetu.

Planovi nakon ukidanja sankcija

Zbog sporazuma iz studenog o nukleanoj energiji, kojim su ukinute sankcije autoindustriji, Iranci su korak bliže svom cilju. 

“Naš plan, nakon ukidanja sankcija, jest da idemo u smjeru uklanjanja svih slabih karika u iranskoj automobilskoj industriji, a ne samo u pravcu povećanja proizvodnje rezervnih dijelova i sklapanja automobila za strane partnere”, otkriva Hossein Najari, zamjenik predsjednika kompanije Khodro.

Gravni iranski partneri počeli su se povlačiti iz ove industrije 2012. godine, nakon uvođenja globalne zabrane trgovine u sektoru proizvodnje automobila iz Teherana.

Na svom vrhuncu 2011. godine, Iran je proizvodio milijun i 700 tisuća automobila godišnje. Ali do danas, proizvodnja se gotovo prepolovila. 

Vratiti izgubljeno

Iran sada pokušava vratiti izgubljeno, a u tome ga prate i strani partneri.  Ali nakon uvođenja sankcija, mentalitet Iranaca se promijenio.

“Naravno, tijekom sankcija, autoindustrija nije sjedila skrštenih ruku. Obratili su se drugim izvorima i drugim partnerima. Sklopljeni su novi ugovori, koji ipak nisu bili povoljni kao oni prijašnji”, kaže Mohammed Reza Najafi, član Upravnog odbora kompanije Manesh.

Prošle godine Iran je izvezao više od 1,8 milijuna rezervnih dijelova, što je za 95 posto manje u odnosu na prije dvije godine.

Također, tijekom sankcija, automobilska industrija morala je otpustiti više od 100.000 radnika. Ponovnim pokretanjem proizvodnje, većina njih se nada da će uspjeti vratiti izgubljena radna mjesta.

Izvor: Al Jazeera i agencije


Povezane

Samo u prvoj polovini godine francuska kompanija je izgubila 426 miliona eura zbog oštrog urušavanja prodaje na najvećem tržištu – evropskom.

Published On 12 Dec 2013

Američki proizvođač automobila General Motors obustavit će proizvodnju u Australiji do kraja 2017. godine. Razlog su visoki troškovi proizvodnje i jaka konkurencija, a sličan potez razmatra i Toyota. Na kocki je 50.000 radnih mjesta u sektoru autoindustrije.

Published On 11 Dec 2013
Više iz rubrike EKONOMIJA
POPULARNO