Volkswagen povlači 2,6 milijuna vozila

Odluka o povlačenju odnosi se na sedam modela automobila, među kojima je 800.000 primjeraka luksuznog terenca Volkswagena Tiguana (EPA)

Volkswagen će morati povući 2,6 milijuna vozila diljem svijeta zbog nekoliko neispravnosti, što je najveće povlačenje u njegovoj povijesti, doznaje se u četvrtak od njemačkog proizvođača automobila. 

Odluka o povlačenju odnosi se na sedam modela automobila različitih marki, među kojima je 800.000 primjeraka luksuznog terenca Volkswagena Tiguana, prenosi Hina.

Uočena su tri problema koja su nagnala tvrtku na ovo orijaško povlačenje. Na modelima Tiguan proizvedenim između 2008. i sredine 2011. kvar vanjskih svjetala je utvrđen u “pojedinačnim slučajevima” zbog neispravnih osigurača.

Sintetska ulja i cijev za dovod goriva

Drugi problem odnosi se na sintetska ulja u mjenjačkim kutijama koja mogu uzrokovati kratak spoj i tako izazvati nesreću.

Taj je nedostatak primijećen samo u Kini i nigdje drugdje, ističe tvrtka uz napomenu da je ipak odlučila povući sva vozila s takvim uljem diljem svijeta, ili 1,6 milijuna primjeraka.

Usto, na modelu volkswagenova gospodarskog vozila Amarok detektirana je lomljivost cijevi za dovod goriva u motor zbog čega je povučeno 239.000 tih vozila.

Samo u Kini morat će se povući 750.000 vozila, dodaje Volkswagen, pošto je tvrtka ranije bila objavila podatak o 800.000 povučenih vozila u toj zemlji.

Izvor: Agencije


Povezane

Rolls Royce je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima predstavio model Phantom, koji u vratima ima 446 ugrađenih dijamanata.

Published On 07 Nov 2013
Više iz rubrike EKONOMIJA
POPULARNO