Fiat 500L predstavljen u Ženevi

Marchionne i Tadić u novom Fiatu 500L (AFP)
Marchionne i Tadić u novom Fiatu 500L (AFP)

Na sajmu automobila u Ženevi u utorak je premijerno predstavljen novi Fiatov model automobila 500L, koji će biti proizvođen u fabrici kompanije Fijat automobili Srbija u Kragujevcu.

Svečano predstavljanje fijata500L, kojem je prisustvovao i predsjednik Srbije Boris Tadić, izazvalo je veliki interes posjetilaca salona i novinara.

Tadić je rekao da je “ovim ispunjeno obećanje građanima, koji sada mogu imati više poverenja u svoju zemlju”, dodajući da su građani “najzaslužniji za ovaj projekat”.

Dva automobila su se pred prisutnima pojavila tako što su izronila iz bine, koja se otvorila kao školjka.

On je ocijenio da proizvodnja Fiata za Srbiju “znači veoma mnogo” i da se prvi efekti te proizvodnje mogu očekivati početkom sljedeće godine.

Dva automobila su se pred prisutnima pojavila tako što su izronila iz bine, koja se otvorila kao školjka, a voditelj programa je rekao da je “model 500 kao espresso, a 500L kao kapućino”.

“U espressu čovjek uživa sam, a uživanje u kapućinu dijeli s ljudima koje voli”, rekao je predstavnik Fiata.

Ceremoniji su prisustvovali i srbijanski ministar ekonomije Srbije Nebojša Ćirić, gradonačelnik Kragujevca Verko Stevanović, bivši ministar ekonomije Mlađan Dinkić i ambasador Srbije u Švicarskoj Milan St. Protić.

Tadić je, nakon premijernog prikazivanja fiata 500L, na štandu kompanije razgovarao s čelnim ljudima italijanske autokompanije među kojima je bio i šef grupacije Fiat – Chrysler Sergio Marchionne

Izvor: Agencije


Više iz rubrike EKONOMIJA
POPULARNO