Al Jazeera osvojila veliki broj Telly nagrada, uključujući 20 zlatnih

Među učesnicima 45. dodjele godišnjih nagrada Telly bili su neki od najpoznatijih svjetskih brendova i medijskih kompanija.

Nagrade Telly, utemeljene 1979, svake godine dodjeljuju se za najbolja videoostvarenja prikazana na televiziji i drugim platformama (Al Jazeera)

Al Jazeera Media Network osvojila je impresivan broj priznanja na ovogodišnjoj dodjeli nagrada Telly, na temu “Izvan okvira”, uključujući 20 zlatnih, 56 srebrnih i 33 bronzane nagrade.

Pobjednici 45. dodjele godišnjih nagrada Telly objavljeni su ovih dana, a među njima su neki od najpoznatijih svjetskih brendova i medijskih kompanija.

Među pobjednicima se Al Jazeera English istakla s pet zlatnih nagrada za svoje serije, uključujući Rescue Mission Gaza, Monkey Man, The Accordion Wars, Cultural Annihilation of Gaza, i The Confession.

Al Jazeera Digital nagrađena je sa sedam zlata za svoje revolucionarne programe, uključujući “Close Up”, “Decoded”, “Digital Dilemma”, “Between Us” i “Start Here”.

Nagrada koja postoji od 1979.

Osim toga, Network Creative je osigurao osam zlatnih nagrada za svoje inovativne produkcije kao što su “Urban Warfare News Report”, “Maria Promo”, “Smart Life Promo” i “Apocalypse Maybe”.

Ostali odjeli i kanali osvojili su nagrade za arapski i engleski videosadržaj koji obuhvata dokumentarni film, društveni video, društvene vijesti, objašnjenja i žanrove web-serija.

Nagrade Telly, utemeljene 1979, svake godine dodjeljuju se za najbolja videoostvarenja prikazana na televiziji i drugim platformama.

Sve sadržaje ocjenjivalo je ocjenjivačko vijeće The Telly Award, sastavljeno od najmanje 200 stručnjaka iz industrije i vodećih profesionalaca iz vrhunskih produkcijskih kompanija, mreža i studija.

Izvor: Al Jazeera