Počasna Zlatna palma za Meryl Streep na otvaranju Kanskog festivala

Publika je dobitnicu počasne nagrade Meryl Streep pozdravila ovacijama, a na pozornici u Cannesu ju je dočekala francuska glumica Juliette Binoche.

Meryl Streep je u karijeri glumila u brojnim filmovima, a na ceremoniji u Cannesu zahvalila brojnim ljudima (Valery Hache / AFP)

Filmski festival u Cannesu službeno je počeo tradicionalnim ulaskom slavnih osoba crvenim tepihom u raskošni Grand Theatre Lumiere, a na otvaranju je odana posebna počast holivudskoj glumici Meryl Streep, kojoj je uručena počasna Zlatna palma.

Publika je dobitnicu počasne nagrade Meryl Streep pozdravila ovacijama, a na pozornici ju je dočekala francuska glumica Juliette Binoche, prenio je Reuters.

„Promijenili ste način na koji gledamo na žene u svijetu filma“, rekla je Binoche.

Duga lista filmova

Meryl Streep, čija duga lista filmova uključuje ostvarenja Smrt joj dobro pristaje, Mamma Mia! i Željezna lady, zahvalila je na ceremoniji brojnim ljudima, prenosi Hina.

Glumačkoj ekipi francuske komedije i uvodnog filma festivala Drugi čin pridružio se ovogodišnji žiri na čelu s redateljicom Gretom Gerwig. Uoči ceremonije je francuski pjevač Zaho de Sagazan izveo pjesmu „Modern Love“ Davida Bowieja u čast crno-bijeloj plesnoj sceni iz filma Frances Ha.

Izvor: Agencije