Riječ u fokusu Sarajevskog sajma knjiga

Na Međunarodnom sarajevskom sajmu knjiga ove godine očekuju se 150 izdavačkih kuća i stotine autora s novim izdanjima.

Sajam knjiga održat će se u Centru Skenderija (Armin Durgut / Pixsell)

Međunarodni sarajevski sajam knjiga, koji se ove godine održava pod sloganom „Riječ“, bit će održan u Centru Skenderija od 17. do 22 aprila.

Tokom održavanja sajma, osim promocija knjiga, bit će upriličeni i drugi sadržaji, poput naučnog simpozija povodom 50 godina aktivnog književnog stvaralaštva Irfana Horozovića, dok će Udruženje književnica i ljubitelja umjetnosti „Žena s knjigom“ organizirati okrugli stol na temu „Moć umjetnosti u osnaživanju žene“. Kako je prevođenje značajan segment književnog stvaralaštva, bit će upriličen i međunarodni okrugli stol „Prevođenje i autori“.

Susreti pisaca BiH i Srbije

U organizaciji Ministarstva kulture Republike Srbije i Društva pisaca BiH bit će upriličeni Susreti pisaca Bosne i Hercegovine i Srbije.

Novost na Sajmu knjige je poseban dječji program, pod nazivom „Dječji grad“, u okviru kojeg će biti upriličene promocije, radionice, predstave, performansi.

Na Međunarodnom sarajevskom sajmu knjiga ove godine očekuju se 150 izdavačkih kuća i stotine autora s novim izdanjima. Sajam se održava u partnerstvu s Društvom pisaca BiH, PEN Centrom BiH, Univerzitetom u Sarajevu, Nacionalnom i univerzitetskom bibliotekom BiH, Bibliotekom Sarajeva te naučnim i muzejskim institucijama, prenosi Fena.

Izvor: Agencije