Upravnik Ateljea 212 uhapšen zbog sumnje u krađu ordenja

Zbog sumnje da su tokom nekoliko godina iz Palate Srbija ukrali 43.000 komada ordenja osam osoba je osumnjičeno, neki od njih su i pritvoreni, a za dvije osobe se traga.

Uhapšeni Novica Antić je bio državni sekretar u Ministarstvu kulture u dva mandata, a od septembra 2019. je upravnik Ateljea 212 (Maja Hitij / Getty Images - Ilustracija)

Upravnik beogradskog pozorišta Atelje 212 Novica Antić je uhapšen zbog sumnje da pripada grupi koja je ukrala ordenje iz Palate Srbija u Novom Beogradu. Poslije saslušanja ostaje u pritvoru do 30 dana, objavili su beogradski mediji.

Antić je bio državni sekretar u Ministarstvu kulture u dva mandata, počevši od 2001. godine, a od septembra 2019. je upravnik Ateljea 212.

Osim njega, pritvor je određen za još troje ljudi, a sumnjiče se da su od 2009. do 2018. godine krali ordenje iz zgrade nekadašnjeg Saveznog izvršnog vijeća.

Ukradene 43.000 komada ordenja

Beogradski list Danas je prenio, pozivajući se na Atelje 212, da hapšenje Antića ne dovodi u pitanje funkcionisanje pozorišta.

„Situacija u kojoj se Novica Antić trenutno nalazi (istražne radnje koje se odnose na period pre više od 10 godina i nisu u vezi sa funkcijom koju obavlja u pozorištu), ne dovodi u pitanje funkcionisanje pozorišta. Očekujemo da će se u narednom periodu okončati postupak istrage i da će se on vratiti na posao koji je obavljao“, rekli su za Danas u Ateljeu 212.

Zbog sumnje da su tokom nekoliko godina ukrali 43.000 komada ordenja osam osoba je osumnjičeno, neki od njih su i pritvoreni, a za dvije osobe se traga, prenijela je Beta.

Izvor: Agencije