Sam Mendes snima četiri filma o ‘Beatlesima’

Mendes će snimiti četiri odvojena igrana filma, po jedan za svakog člana benda, te će sva četiri biti objavljena 2027. i pričati međusobno povezane priče.

'Čast mi je pričati priču o najvećem bendu svih vremena', rekao je Mendes (EPA)

Slavni britanski scenarista, režiser i producent Sam Mendes, najavio je da će do 2027. snimiti i te godine istovremeno objaviti četiri igrana filma o The Beatlesima, po jedan o svakom od četiri člana najslavnije grupe u historiji popularne muzike.

Mendes, koji je dobio Oscara za režiju filma American Beauty (1999) i koji je režirao dva najuspješnija filma o Jamesu Bondu te cijeli niz izvanrednih ostvarenja, kao što su 1917 i Revolutionary Road, rekao je da će spomenuta četiri filma biti urađena i povezana „inovativno i revolucionarno“.

„Čast mi je pričati priču o najvećem bendu svih vremena“, rekao je Mendes.

Nisu objavljena imena glumaca

Precizirao je da će snimiti četiri odvojena igrana filma, po jedan za svakog člana benda, te da će sva četiri filma biti objavljena 2027. i pričati međusobno povezane priče, po jednu iz perspektive svakog člana benda.

Projekt ima odobrenje Paula McCartneya i Ringa Starra, kao i porodica preminulih Johna Lennona i Georgea Harrisona.

To je prvi put da su svi oni, kao i nosioci prava – diskografska kuća Apple, dopustili igranu ekranizaciju životne priče uz prava na muziku, za film koji nije dokumentarni već je rađen po scenariju.

Imena scenarista i glumaca nisu objavljena, prenosi Beta.

Izvor: Agencije