Baldwin se izjasnio da nije kriv za ubistvo snimateljice

Nove optužbe uslijedile su nakon nezavisnog forenzičkog testa koji je zaključio da je glumac Alec Baldwin morao povući okidač na pištolju.

Baldwin poriče da je povukao obarač i kaže da nije odgovoran za smrt snimateljice (EPA)

Glumac Alec Baldwin se izjasnio da nije kriv za nenamjerno ubistvo i smrt snimateljice Halyne Hutchins tokom snimanja vesterna Rust u Novom Meksiku 2021.

Glumcu je dopušteno da ostane na slobodi bez polaganja kaucije na temelju odricanja od tužbe, postignutom pri Prvom okružnom sudu u Santa Feu.

Baldwin je prvo optužen, u januaru prošle godine, za kobnu pucnjavu, no te su optužbe odbačene nekoliko mjeseci kasnije na temelju dokaza da je dio na revolveru, možda, modificiran, omogućujući mu da opali bez povlačenja okidača.

Pogođen i režiser filma

Nove optužbe uslijedile su nakon nezavisnog forenzičkog testa koji je zaključio da je Baldwin morao povući okidač revolvera koji je koristio na probi da bi ispalio metak koji je pogodio Hutchins u prsa i ubio je.

Nalaz je bio isti kao i prethodni FBI-ov test vatrenog oružja.

Baldwin, glumac koji je i dobitnik nagrade Emmy, poricao je da je povukao obarač i rekao da nije odgovoran za smrt snimateljice, prenijela je Hina, pozivajući se na Reuters.

Režiser filma, Joel Souza, pogođen je i ranjen u rame istim metkom koji je ubio Hutchins tokom produkcije filma na setu izvan Santa Fea.

Izvor: Agencije