Umjetna inteligencija će ‘oživjeti’ Elvisa Presleya

Show ‘Elvis Evolution’ će koristiti umjetnu inteligenciju, holografsku projekciju, proširenu stvarnost i živi teatar kako bi ponovo stvorili događaje iz Presleyevog života i karijere.

Elvis Presley je najprodavaniji solo muzički umjetnik ikada, s više od 500 miliona prodanih ploča (Reuters)

Obožavatelji Elvisa Presleya koji ga nisu imali priliku vidjeti dok je bio živ imat će, zahvaljujući virtualnoj stvarnosti, krajem godine priliku vidjeti izvedbu „kralja rock ‘n’ rolla“.

Show „Elvis Evolution“ će koristiti umjetnu inteligenciju, holografsku projekciju, proširenu stvarnost i živi teatar kako bi ponovo stvorili događaje iz Elvisovog života i karijere, najavila je Layered Reality, kompanija industrije zabave koja razvija taj show, prenosi Reuters.

„Bit će to slavlje Elvisova života; čovjeka, muzike i njegove kulturne ostavštine“, rekao je Andrew McGuinnes, osnivač i izvršni direktor kompanije.

Elvis Presley je najprodavaniji solo muzički umjetnik ikada, s više od 500 miliona prodanih ploča.

‘Turneja’ po svijetu

Posjetitelji će krenuti na putovanje od Tupela, u Mississippiju, gdje je Presley rođen 1935. godine, do Memphisa u Tennesseeu, doma Graceland i Las Vegasa.

„Vrhunac tog iskustva će biti AI izvedba Elvisa“, rekao je McGuinnes govoreći o primjeni umjetne inteligencije u „oživljavanju“ Elvisa.

Layered Reality je sklopio sporazum s Authentic Brands Group, vlasnikom imanja Elvisa Presleya, kako bi razvio „Elvis Evolution“. Britanska kompanija je dobila pristup hiljadama fotografija i snimaka muzičke zvijezde kako bi stvorila nove izvedbe uz pomoć AI-a.

Nakon Londona, show „Elvis Evolution“ će obići niz gradova, uključujući Las Vegas, Tokio i Berlin.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada