Preminula glumica i producentica Ivana Mrvaljević

Ivana Mrvaljević je bila stalna članica, a potom i direktorica Gradskog pozorišta u Podgorici; bavila se i produkcijom te bila u Upravnog odbora Udruženja filmskih stvaralaca Crne Gore.

Osim glumom, Ivana Mrvaljević bavila se i produkcijom (Gradsko pozorište Podgorica - Ustupljeno Al Jazeeri)

Crnogorska glumica i producentica, Ivana Mrvaljević preminula je u 48-oj godini, javili su podgorički mediji.

Ivana Mrvaljević je rođena je 1976. godine na Cetinju. U rodnom gradu se školovala, da bi 1999. diplomirala glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti u klasi Bore Stjepanovića.

Sedam godina (1999-2006) bila je stalna članica ansambla Gradskog pozorišta u Podgorici, a 2001. osniva NVO „Teatar mladih“ na Cetinju.

Osim glumom bavila se i produkcijom. Bila je izvršna direktorica u producentskoj kući „MM Production“ iz Budve, gdje je producirala TV seriju To toplo leto i TV film Pare ili život.

Bogata karijera

Od 2007. do 2008. godine, bila je umjetnička direktorica Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“ na Cetinju, gdje je oformila Akademsku scenu ART. Od 2007. godine bila je i članica Upravnog odbora Udruženja filmskih stvaralaca Crne Gore.

Magistrirala je kinematografsku i TV produkciju i cross medijalne komunikacije, na Univerzitetu u Torinu, na temu: Projekat Montenegro Film Comission.

Januara 2012. godine na Cetinju je osnovala produkcijsku kuću „Andromeda pictures”.

Bila je direktorica Gradskog pozorišta u Podgorici od 2012. do 2018. godine.

Brojne predstave

„Neke od najznačajnijih produkcija Ivane Mrvaljević su Čuvari tvog poštenja, u režiji Borisa Liješevića, Filomena Marturano Jagoša Markovića, Pogled s mosta Milana Karadžića, Slasti slave Stefana Sablića, Pepeljugino maslo Tene Štivičić u režiji Alise Stojanović i druge.

Njena predanost umjetnosti, profesionalnost i neprikosnovena ljubav prema glumi osvjedočene su u produkcijama dječjih predstava Ružno pače Jaroslava Antonjuka, najnagrađivanija Bajka o ribaru i ribici Evgenija Ibragimova, Čarobnjak iz Oza Jagoša Markovića, Snježana i sedam patuljaka Veljka Mićunovića, Modro blago Staše Koprivice“, objavilo je Gradsko pozorište Podgorica.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada