Serije ‘Nasljeđe’ i ‘The Bear’ dobile po šest nagrada Emmy

‘Nasljeđe’ je završilo prošle godine nakon četiri sezone. Ta serija, koja je Emmy odnijela i 2020. i 2022. godine, uspjela je pobijediti serije ‘The Last of Us’ i ‘Bijeli lotos’.

Serija 'Nasljeđe', mračna i oštra hronika unutrašnjih razmirica bogate disfunkcionalne porodice na čelu golemog medijskog carstva, imala je 27 nominacija (Reuters)

Dramska serija Nasljeđe proglašena je najboljom na dodjeli nagrada Emmy u Los Angelesu, uz trijumf njenih glumaca, a za najbolju komičnu seriju nagradu je dobio The Bear.

HBO-ova produkcija Nasljeđe, mračna i oštra hronika unutrašnjih razmirica bogate disfunkcionalne porodice na čelu golemog medijskog carstva, imala je 27 nominacija, a završila je s ukupno šest nagrada Emmy, koliko je dobio i The Bear, prenosi Hina.

Nasljeđe je završilo prošle godine nakon četiri sezone. Ta serija, koja je Emmy odnijela i 2020. i 2022. godine, uspjela je pobijediti serije The Last of Us i Bijeli lotos.

Dobila je i nagrade za najboljeg glavnog glumca (Kieran Culkin) i glumicu (Sarah Snook) u dramskoj seriji, kao i nagradu za najbolju mušku sporednu ulogu (Matthew Macfadyen). Emmy za najbolju žensku sporednu ulogu dobila je Jennifer Coolidge za satiru Bijeli lotos.

Prva nagrada Emmy i za Eltona Johna

Dok je Nasljeđe dominiralo u kategorijama drame, The Bear je osvojio šest nagrada u kategoriji komedije. U kategoriji kratke serije dominirao je Netflixov Beef.

The Bear je, osim što je odnio nagradu za najbolju humorističnu seriju, dobio i tri glumačke nagrade: Jeremy Allen White dobio je Emmyja za najboljeg glavnog glumca, a Ayo Edebiri i Ebon Moss-Bachrach za najbolju sporednu glumicu i najboljeg sporednog glumca. Najbolja glumica u humorističnoj seriji je Quinta Brunson (Abbott Elementary).

I Elton John dobio je svoj prvi Emmy Award, čime je postao EGOT – dobitnik Emmyja, Grammyja, Oscara i Tonyja.

Izvor: Agencije