Serija ‘Nasljeđe’ veliki favorit na dodjeli nagrade ‘Emmy’

Predviđanja su jasna: serija ‘Nasljeđe’ bi sa 27 nominacija trebala osvojiti mnoštvo nagrada, uključujući i onu za najbolju dramsku seriju, koju je osvojila već dva puta.

Televizijski ekvivalent Oscara obično se održava u septembru, no organizatori su umjesto toga dogovorili susret u januaru (Reuters)

Nakon četiri mjeseca odgode zbog štrajkova u Hollywoodu, elita američke televizije sastaje se u Los Angelesu na 75. dodjeli nagrade Emmy, na kojoj se očekuje da će serija Nasljeđe biti veliki favorit.

Televizijski ekvivalent Oscara obično se održava u septembru, no organizatori su umjesto toga dogovorili susret u januaru, smatrajući – očito s pravom – da će štrajkovi glumaca i scenarista do tada završiti i da će najveće zvijezde ponovno moći prošetati crvenim tepihom, prenosi AFP.

Predviđanja su jasna: serija Nasljeđe bi sa 27 nominacija trebala osvojiti mnoštvo nagrada, uključujući i onu za najbolju dramsku seriju, koju je osvojila već dva puta. Ova od kritičara hvaljena HBO produkcija prati moćnu i bogatu obitelj Roy, na čelu medijskog carstva, u njihovim porodičnim svađama.

Za najbolju dramsku seriju su nominirani i Zmajeva kuća, Andor, Nazovi Saula, Yellowjackets, Kruna i Bijeli lotus.

Izgledne šanse imaju i glumci iz ‘Nasljeđa’

Troje od šest nominiranih za najboljeg glumca u dramskoj seriji dolaze upravo iz Nasljeđa – Kieran Culkin, Jeremy Strong i Brian Cox. Sarah Snook je favoritkinja za nagradu za najbolju glumicu, a Matthew Macfadyen, koji je upravo osvojio Zlatni globus za najboljeg sporednog glumca u seriji, ima dobre šanse da to ponovi.

Serija Nasljeđe je u konkurenciji za trofej uz također HBO-ovu seriju The Last of Us, adaptaciju istoimene video igrice, koja je dobila 24 nominacije za najprestižnije televizijske nagrade.

Oštra satira Bijeli lotus (23 nominacije) može se nadati da će osvojiti Emmy za najbolju sporednu glumicu u dramskoj seriji. Jedina zvijezda koja se vratila u drugoj sezoni serije, koja se ovaj put odvija u Italiji, je Jennifer Coolidge.

Ted Lasso, dvostruki dobitnik Emmyja za najbolju seriju, u konkurenciji je za nagradu za najbolju komediju u konkurenciji sa serijama Abbott Elementary, The Marvelous Mrs Maisel, The Bear, Barry, Only Murders In The Building, Wednesday i Jury Duty.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada