Otvorene prijave za Pop Art Festival

PAF radionice i masterclassovi održat će se od 18. do 23. septembra i besplatni su za sve polaznike i polaznice.

Udruženje „Pogon“ objavilo je poziv za kreativne radionice za sve zainteresovane mlade ljubitelje umjetnosti u dobi od 15 do 35 godina, u sklopu 7. Pop Art Festivala – PAF2023 (Ustupljeno Al Jazeeri)

Udruženje „Pogon“ objavilo je poziv za kreativne radionice za sve zainteresovane mlade ljubitelje umjetnosti u dobi od 15 do 35 godina, u sklopu 7. Pop Art Festivala – PAF2023, koji se održava od 18. do 23. septembra 2023. godine u Bosanskom kulturnom centru, u Sarajevu.

Centralni program 7. Pop Art Festivala – PAF2023 predstavit će tri sjajne izložbe – kolektivnu izložbu „Novi talasi 2“, te dvije izložbe sarajevskog umjetnika Adisa Billaina Kutkuta „Cybernapse“  i „Fugitive“ uz projekciju istoimenog filma.

Edukativni program ovogodišnjeg izdanja Pop Art Festivala čine PAF kreativne radionice: „T-shirt dizajn“ (voditelj radionice: Sandro Drinovac), „Fotografija, savremeni mediji i percepcija svjetlosnog zapisa kroz prizmu društvenih mreža“ (voditelj radionice: Ivan Hrkaš), „Uvod u UI/UX dizajn“ (voditelj radionice: Nedim Šećeragić), zatim PAF masterclassovi „Animacija“, predavači Sabina i Zdravko Cvjetković, i izuzetno poseban masterclass „Umjetnost u video igrama“ u saradnji sa Mad Head Games studiom i predavačem Ademirom Fazlagićem, koji je otvoren za polaznike širom Bosne i Hercegovine.

Prijave otvorene do popunjavanja kapaciteta

PAF radionice i masterclassovi održat će se od 18. do 23. septembra i besplatni su za sve polaznike i polaznice.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem linka.

Pop Art Festival i Udruženje „Pogon“, za masterclass „Umjetnost u video igrama“, snosit će troškove prevoza, smještaja i hrane za polaznike koji dolaze izvan Sarajeva.

Prijave za PAF radionice i masterclassove otvoreni su do popunjavanja kapaciteta.

Izvor: Agencije