Na prodaju kuća u kojoj je sniman film ‘Noć vještica’

Vila u Pasadeni u Californiji u vlasništvu je iste porodice skoro tri generacije i ima 5.258 kvadratnih metara, zajedno sa četiri spavaće sobe i tri kupatila.

Kultna vila je na prodaju (Hillary Campbell)

Kuća u kojoj je snimana kultna franšiza Noć vještica (Halloween) prodaje se za 1,8 miliona dolara.

Vila u Pasadeni u Californiji u vlasništvu je iste porodice gotovo tri generacije i ima 5.258 kvadratnih metara, zajedno sa četiri spavaće sobe i tri kupatila, prenosi Tanjug.

“Da, ovo je bila lokacija za snimanje filma Noć vještica iz 1978. godine, kao kuća Laurie Strode (Jamie Lee Curtis)“, navela je agentica za nekretnine Heidi Babcock u opisu objekta koji je oglašen za prodaju.

“Ako pogledate film, prepoznat ćete zloglasnu klupu na kojoj je sjedila Jamie Lee Curtis držeći tikvu”, dodala je Babcock.

‘Divno mjesto za život’

Navela je da je kuća podijeljena na tri odvojene jedinice.

“Jedinica broj jedan je veliki apartman sa jednom spavaćom sobom s kupatilom, dnevnim boravkom, trpezarijom, kuhinjom, ostavom, podrumom i velikom verandom. Druga jedinica ima dva kreveta, kupatilo i kuhinju, a treća ima jedan krevet i kupatilo, dnevni boravak i kuhinju”, navodi se u opisu kuće.

Prema riječima agentice, svaka od tri jedinice ima lijep pogled na okolno drveće i komšiluk, a “ova izuzetna nekretnina predstavlja divno mjesto za život, rad i igru u jednoj od najpoželjnijih zajednica u okrugu Los Angeles”.

Jamie Lee Curtis (64) je prvi put igrala Laurie Strode u kultnom filmu iz 1978. godine i ponovila tu ulogu nekoliko puta prije posljednjeg nastavka franšize 2022. godine.

Izvor: Agencije