Za publiku SFF-a najbolji film Bjelogrlićevi ‘Čuvari formule’

Sarajevo Film Festival su obilježili rekordna prodaja ulaznica i veliki broj turista koji su u festivalske dane posjetili glavni grad Bosne i Hercegovine.

Za nagrade u takmičarskom programu ovogodišnjeg SFF-a konkurisalo je 49 filmova (EPA)

Prema glasovima publike, najbolje ostvarenje 29. Sarajevo Film Festivala u kategoriji igranog filma su Čuvari formule Dragana Bjelogrlića, s prosječnom ocjenom 4,955.

Najbolji dokumentarni film je, po ocjeni publike, Poljubite budućnost Nenada Čičina-Šaina, s prosječnom ocjenom 4,917, prenosi Fena.

Najbolja serija u programu „Pretpremijere serije“ je Frust Srđana Vuletića i Gábora Kriglera, u režiji Danisa Tanovića, s prosječnom ocjenom 4,700.

Za nagrade u takmičarskom programu konkurisalo je 49 filmova, a festival su obilježili rekordna prodaja ulaznica i veliki broj turista koji su u festivalske dane posjetili Sarajevo.

Najbolji film dolazi iz Gruzije

Odlukom stručnog žirija najboljim igranim filmom na ovogodišnjem SFF-u proglašen je gruzijski film Kos, kos, kupina redateljice Elene Naveriani.

Srce Sarajeva za najboljeg glumca dobio je Jovan Ginić za Lost Country, a najboljom glumicom je proglašena Ekaterine Chavleishvili za ulogu u filmu Kos, kos, kupina.

Nagradu za najbolji dokumentarni film osvojio je Nemanja Vojinović za Bottlemen, a za najbolji kratki dokumentarac Sara Jurinčić za film Valerija.

Izvor: Al Jazeera i agencije