Dodjela nagrada Emmy odgođena za januar zbog štrajka u Hollywoodu

Zbog štrajka glumaca koji je u toku, zvijezde ne bi mogle prisustvovati dodjeli Emmyja.

Dodjela Emmyja najznačajniji je zabavni događaj do sada koji je odgođen zbog prvog zajedničkog štrajka glumaca i pisaca širom Hollywooda u više od 60 godina (Reuters)

Dodjela nagrada Emmy odgođena je za gotovo četiri mjeseca, saopćili su organizatori, dok su štrajkovi holivudskih glumaca i pisaca još u toku i bez ikakvog rješenja.

Televizijski ekvivalent dodjele Oscara trebao se održati ovog septembra, ali sada će se održati sredinom januara sljedeće godine, objavili su televizijska kuća Fox i Televizijska akademija, javlja AFP, a prenosi Fena.

“Sa zadovoljstvom objavljujemo da će se 75. dodjela nagrada Emmy emitirati u ponedjeljak, 15. januara 2024.”, rekao je glasnogovornik Foxa.

Odgađanje događaja

Dodjela Emmyja najznačajniji je zabavni događaj do sada koji je odgođen zbog prvog zajedničkog štrajka glumaca i pisaca širom Hollywooda u više od 60 godina.

Posljednji put dodjela Emmyja bila je odgođena 2001. godine nakon napada 11. septembra.

Zbog štrajka glumaca koji je u toku, zvijezde ne bi mogle prisustvovati dodjeli Emmyja ako bi štrajk glumaca još uvijek bio na snazi ​​u vrijeme ceremonije, što bi bilo pogubno za televizijski rejting.

Pisci također ne bi smjeli da pišu monologe ili šale za voditelja i prezentere.

Izvor: Agencije